Extra voorlichting over verantwoord rijden met medicijnen

Apothekersassistenten, drogisten, rijinstructeurs en rijschoolhouders in Friesland geven de komende weken extra voorlichting aan gebruikers van medicijnen.

Landelijk vallen er 1600 gewonden en 50 doden per jaar door rijden onder invloed van medicijnen, aldus het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid. Daarom is de campagne Rij veilig met medicijnen’ opgezet door Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROF) en Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). Apothekersassistenten, drogisten, rijinstructeurs en rijschoolhouders sluiten zich bij de campagne aan. Zij geven extra voorlichting en delen folders uit over verantwoord medicijngebruik. Ook kunnen zij een bijscholing of lezing volgen. Een aantal apothekersassistenten uit Friesland volgt vrijwillig een bijscholing. Tijdens deze bijscholing leren zij hoe ze gerichter advies kunnen geven. Ook bepaalde medicijnen die bij de drogist te koop zijn hebben invloed op de rijvaardigheid. Vanaf eind oktober geven drogisterijen een maand lang extra aandacht aan voorlichting over de risico’s van medicijnen in het verkeer. Verder delen zij flyers uit bij de aankoop van deze medicijnen.

Tijdens de opleiding tot rij-instructeur van OnlineStuderen.com en De VerkeersAcademie wordt ook ingegaan op de risico’s van het rijden onder invloed van medicijnen.

Bron: verkeersnet