Nieuw seizoen project “Veilig uit en thuis”

Toyota en Veilig Verkeer Nederland zijn gestart voor een nieuw seizoen ‘Veilig Uit & Thuis’. Met deze campagne worden ouders op hun gedrag aangesproken en sportende kinderen bewust gemaakt van hun eigen veiligheid.
De campagne ‘Veilig Uit & Thuis’ werd vorig jaar succesvol gelanceerd door onder andere Giovanni van Bronckhorst. Jeugd sportteams konden hun eigen teamauto ontwerpen en uiteindelijk werden uit meer dan 10.000 ingezonden ontwerpen elf auto’s door Toyota gerealiseerd en volledig bestickerd afgeleverd aan de winnaars. De winnende teams konden zo een seizoen lang gebruik maken van hun eigen unieke Toyota teamauto. Gedurende het sportseizoen heeft ‘Veilig Uit & Thuis’ volgens VVN bijgedragen aan de vergroting van de bewustwording van onveilige verkeerssituaties op de weg van en naar de sportclub. Dit jaar gaat ‘Veilig Uit & Thuis’ met een nieuwe campagne verder op dit thema. Veilig Uit & Thuis richt zich het komende seizoen op alle automobilisten en op sportende kinderen. Met onder andere een radiocampagne wijst Veilig Uit & Thuis automobilisten op de verantwoordelijke rol die zij hebben ten opzichte van fietsende kinderen. Daarnaast kunnen jeugdteams uit het hele land met hun zelfbedachte teamyell op de landelijke radio komen. Yells kunnen worden ingezonden via de actiesite veiliguitenthuis.nl.
volgens Toyota past de campagne ‘Veilig Uit & in het maatschappelijke beleid van de fabrikant. ‘We maken onze auto’s zo veilig mogelijk. Maar aangezien bestuurders zelf verantwoordelijk zijn voor hun rijgedrag, roepen we hen met Veilig Uit & Thuis op om zich zo verantwoordelijk mogelijk te gedragen in het verkeer.’